
O rostlinách, které jsou jedlé, i když o tom nikdo neví

O epizodě podcastu
Že monstera plodí delikátní ovoce, to už asi víte. Ale jaké další rostliny lze bezpečně konzumovat? Jak chutná šťavel z lesní procházky nebo hluchavka ze zahrady? A smí se to vůbec? V tomto díle probereme všechno od jedlých pokojovek přes fermentaci nebo Clauda Lévi-Strausse až po bezpečnost potravin a dopady masové produkce na světové zemědělství.
Že monstera plodí delikátní ovoce, to už asi víte. Jaké další rostliny lze bezpečně konzumovat? Jak chutná šťavel z lesní procházky nebo hluchavka ze zahrady? A smí se to vůbec? V tomto díle probereme všechno od jedlých pokojovek přes fermentaci nebo Clauda Lévi-Strausse až po bezpečnost potravin a dopady zemědělské produkce na životní prostředí.
Popis podcastu
Jsme Haenke a žijeme (s) rostlinami. Zajímají nás všechny aspekty zeleného života, jeho vliv na město, zdraví i kulturu. Rády si povídáme s lidmi, pro které se rostliny staly vášní a životní náplní. Stejně jako pro nás. Podcast Phytophilia vzniká pod hlavičkou GoOut a vychází každou lichou středu.