Co se skrývá pod označením bio, naturální a autentická vína? Vzbuzuje v nás vždy nálepka bio důvěru? A znamená to, že vinař, který jej nemá, nepracuje bio? Otevíráme láhev bílé biodynamiky z jižní Francie a s ní i populární téma biodynamiky ve vinařství. Zabrouzdáme do složitého světa certifikací nejenom ve světě, ale i u nás v České republice, nakoukneme do regálů plných vín v obchodě a zamyslíme se nad tím, jestli nejsme tak trochu obklopeni konzumem a jestli se nebojíme šarlatánství. Jaké jsou naše zkušenosti s biodynamikou a jak vlastně taková biodynamika chutná vám povíme v dnešním podcastu.
Co se skrývá pod označením bio, naturální a autentická vína? Vzbuzuje v nás vždy nálepka bio důvěru? A znamená to, že vinař, který jej nemá, nepracuje bio? Otevíráme láhev bílé biodynamiky z jižní Francie a s ní i populární téma biodynamiky ve vinařství. Zabrouzdáme do složitého světa certifikací nejenom ve světě, ale i u nás v České republice, nakoukneme do regálů plných vín v obchodě a zamyslíme se nad tím, jestli nejsme tak trochu obklopeni konzumem a jestli se nebojíme šarlatánství. Jaké jsou naše zkušenosti s biodynamikou a jak vlastně taková biodynamika chutná vám povíme v dnešním podcastu.
Tři hoši, jedno děvče, společné téma a otevřená láhev (ehm kdyby jedna) na stole. Jsme Eva, Filip, Norbert a Petr. Ovíňujeme se spolu, diskutujeme o fénoménu vína a tentokrát si to nenecháváme pro sebe, jako dřív. Všechny nás dalo dohromady setkávání u vína Na břehu Rhôny. Jsme kritičtí, otevření a polemizujeme nad rozličnými tématy vinného světa. Naše debaty dostaly názvy, pod nimiž skrýváme jednotlivé díly podcastu. Ovínění je tu k poslechu všem, kteří chovají víno v úctě a pokoře.