Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody #26: V dětství mě neúspěšně šikanovali. Po roce 2000 začalo být cool, že jsem černoch

#26: V dětství mě neúspěšně šikanovali. Po roce 2000 začalo být cool, že jsem černoch

Obrázek epizody #26: V dětství mě neúspěšně šikanovali. Po roce 2000 začalo být cool, že jsem černoch

Poslechněte si podcast

Dnes

10 min

Táta Kubánec, máma Češka a dětství v pražských Vysočanech v divokých devadesátkách plných střetů s neonacisty a každodenní porcí rasismu. Módní návrhář značky LADS Deron si ale i z vážného tématu umí udělat legraci, což dokazuje v nové epizodě podcastu Negramoti.

„V dětství mě pochopitelně šikanovali, ale neúspěšně. Ono dost pomáhalo, že jsem vyrůstal s Romy, takže jsem byl takovej zocelenej. Nezlomila mě ani rasistická učitelka, ani neonácek na praxích,“ vzpomíná Deron s tím, že rok 2000 přinesl do jeho života velkou změnu.

„Jak začal být populární hip hop a rap, tak začalo být najednou cool být černej. Holky, co mě do tý doby nechtěly, protože jsem černoch, mě začaly chtít, protože jsem černoch. Najednou jsem byl v kurzu,“ dodává Deron.

🎧 Poslouchej podcast Negramoti v plné verzi exkluzivně na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠vlny.cz⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ . Otevřené části epizod najdeš i na YouTube, Spotify a Apple Podcasts.

🎙️ Moderují: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Karel Pešek⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ a ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Anthony Bire⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

📺 YouTube: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠@studio_vlny⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

#podcastcz #negramoti #vlnycz #humor #popkultura #spolecnost

Popis podcastu

Tony a Karel servírují ten nejčernější humor – a to doslova. Nebojí se dělat si srandu sami ze sebe ani z těžkých témat, včetně každodenního rasismu, kterému vtipnou formou nastavují zrcadlo. S přehledem přidávají muziku, filmy i seriály, a hlavně pohled na svět, který ukazuje, že život netřeba brát tak černě. Pořad je součástí projektu vlny.cz, kde najdete celé díly i spoustu dalších zajímavých podcastů.