

Poslechněte si podcast
1. 4. 2025
36 min
S naší nutriční terapeutkou Lucií, s kterou se můžete potkat v naší pražské poradně, se budeme bavit zejména o zdravém vztahu k jídlu a o poruchách příjmu potravy. Na úvod prozradí, jak se ke studiu nutriční terapie dostala ona a jak se u ní v dětství projevila porucha příjmu potravy, když závodně tančila. Lucie v naší poradně pracuje s klienty s poruchami příjmu potravy, takže vám prozradíme, jak taková spolupráce může vypadat a proč máme pro spolupráci limit BMI 16 nebo proč neděláme klientům s poruchami příjmu potravy jídelníčky na míru. Zmíníme i hospitalizaci a proč z ní mají všichni strach.V prodloužené části na herphero.co/nehladu probereme konkrétní studie na téma poruch příjmu potravy, které hodnotí i genetické dispozice a pobavíme se o tom, jak spolu může souviset vyšší nárůst obezity s vyšším rizikem poruch příjmu potravy. Dozvíte se, proč mohou mít lidé s PPP horší kvalitu kůže, vlasů a spánku s PPP a jak to řešit. Lucie prozradí i jaké má úspěchy z poradny s klienty s poruchami příjmu potravy a jak přistupovat k tomu, když klient s historií PPP potřebuje redukovat hmotnost. Na závěr se pobavíme i o sociálních sítích a jejich vlivu na rozvoj PPP, které účty není vhodné sledovat a proč mohou být problematické i profily věnující se „PPP recovery“.Tématu poruch příjmu potravy se budeme věnovat také na konferenci NutriGeeks 12.-13. 4. 2025, přijít můžete osobně a nebo sledovat online, a lze zakoupit i vstupenky na jednotlivé dny. https://www.nehladu.cz/produkt/nutrigeeks-2025-vyzivova-konference/Volné termíny k Lucii: https://ne-hladu.reenio.cz/cs/employee/lucie-scotkova-bc-11612/2025-04-30;viewMode=day
Popis podcastu
Podcast o nejrůznějších zákoutích ze světa výživy se srozumitelnými a ucelenými informacemi, který ti pomůže se v této sféře lépe orientovat. Vyjasní ti nejčastější výživové mýty, pomůže se správným výběrem potravin, seznámí tě se zajímavými hosty a jejich pohledem na výživu a mnoho dalšího. Jednotlivými epizodami tě provedou nutriční terapeutky z Ne hladu - Ing. Mgr. Veronika Pourová a Mgr. Andrea Jakešová.