
72. díl - Low carb stravování a jeho (ne)možné využití (Mgr. Andrea Pospíšil Jakešová a Ing. Mgr. Veronika Pourová)

O epizodě podcastu
Low carb neboli nízkosacharidové stravování je trend ve výživě, který se v různé podobě vrací už několik let. Jaká je definice takové stravy a jak se liší například od ketogenní nebo paleo diety?
V naší nutriční poradně se setkáváme s klienty, kteří low carb zkusili a nebo se tímto směrem třeba jen inspirují. Popovídáme si o tom, jaký to má vliv na hubnutí, chutě na sladké a nebo celkovou skladbu jídelníčku.
Projdeme i možné využití nízkosacharidového stravování v léčbě diabetu, PCOS, obezity, rakoviny, crohnovy choroby nebo epilepsie. A dozvíte se také, zda je nízkosacharidová dieta protizánětlivá, jak někteří tvrdí.
V části na www.herohero.co/nehladu pak probereme glukózový senzor u influencerky, které mluví o svém PCOS, dozvíte se také, co říkáme na lowcarb cukroví, které v rámci spolupráce vyzkoušela jiná influencerka a doporučuje ho jako svačinu „pro čistý žaludek i hlavu před cvičením“. Zmíníme i časté přešlapy, co blogerky sdílely, jako je záměna cukru za datlový sirup při snaze o lowcarb.
Popis podcastu
Podcast s nutričními terapeutkami Ne hladu a řetězcem Lidl o nejrůznějších zákoutích ze světa výživy se srozumitelnými a ucelenými informacemi, který vám pomůže se v této sféře lépe orientovat. Vyjasní nejčastější výživové mýty, pomůže se správným výběrem potravin, seznámí se zajímavými hosty a jejich pohledem na výživu a mnoho dalšího. Jednotlivými epizodami vás provedou nutriční terapeutky z Ne hladu - Ing. Mgr. Veronika Pourová a Mgr. Andrea Jakešová.