
69. díl - Jak zpracované potraviny ovlivňují zdraví a je tento pojem vůbec relevantní? (Mgr. Andrea Pospíšil Jakešová a Ing. Mgr. Veronika Pourová)

O epizodě podcastu
Zpracované potraviny, průmyslově zpracované a nebo ultrazpracované potraviny versus opravdové jídlo, přirozené nebo skutečné potraviny. Na první pohled má tento duel jasného vítěze, však zlé zpracované potraviny nám přeci nemohou přinést nic dobrého, zatímco skutečné potraviny jsou přeci ty plné prospěšných látek. Jenže tak jednoduché to není, už proto, že je obtížné potraviny jakkoliv škatulkovat a u mnoha z těchto výrazů ani neexistuje jasná definice. Některé potraviny jsou zase bez zpracování nepoživatelné a ani konzumace potravin v jejich původním stavu nemusí být prospěšná, pokud neřešíme množství ani to, jak si je doma upravíme. Pojďme se společně podívat na tuto problematiku spolu s nutričními terapeutkami Andreou a Veronikou.
V části dostupné pro předplatitele na herohero.co/nehladu se pak podíváme na odbornou kvalitu článků, které na toto téma vydávají známé, více či méně kontroverzní postavy ze světa výživy a zhodnotíme si, co na nich je pravdy a co si z nich takový čtenář může odnést. A neprotiřečí si náhodou některé z nich?
Popis podcastu
Podcast s nutričními terapeutkami Ne hladu a řetězcem Lidl o nejrůznějších zákoutích ze světa výživy se srozumitelnými a ucelenými informacemi, který vám pomůže se v této sféře lépe orientovat. Vyjasní nejčastější výživové mýty, pomůže se správným výběrem potravin, seznámí se zajímavými hosty a jejich pohledem na výživu a mnoho dalšího. Jednotlivými epizodami vás provedou nutriční terapeutky z Ne hladu - Ing. Mgr. Veronika Pourová a Mgr. Andrea Jakešová.