
28. díl - Rozhovory s nutričními terapeuty: Ještě v prosinci jsme měli v nemocnici 65 korun na jídlo pro jednoho pacienta na den. Sestavit nemocniční jídelníček není jednoduché. (Jaroslav Uher, DiS.)

Pokračujeme v naší sérii podcastů o výživě, ve které postupně přivítáme nutriční terapeuty z nejrůznějších oblastí a budeme s nimi řešit aktuality ze světa výživy, zajímavosti o našem oboru i úskalí, se kterými se ve svém zaměření setkávají.
Jako druhý nás navšítivil nutriční terapeut Jaroslav Uher, Dis. Po škole začal pracovat jako klinický nutriční terapeut v jedné velké pražské nemocnici, nakonec své působení ale trochu změnil, a v rámci stejné nemocnice začal pracovat jako nutriční terapeut ve stravovacím provozu. Ve "stravováku" strávil přes pět let a v dnešním díle podcastu nám přiblíží, jak to vůbec na takové pozici chodí, co je její náplní. Během našeho povídání probereme i důvody, proč nemocniční strava vypadá tak, jako vypadá, zda si na ni pacienti stěžují a zda se stravovací zvyklosti lidí dle zkušeností z nemocnice mění?
Popis podcastu
Podcast s nutričními terapeutkami Ne hladu a řetězcem Lidl o nejrůznějších zákoutích ze světa výživy se srozumitelnými a ucelenými informacemi, který vám pomůže se v této sféře lépe orientovat. Vyjasní nejčastější výživové mýty, pomůže se správným výběrem potravin, seznámí se zajímavými hosty a jejich pohledem na výživu a mnoho dalšího. Jednotlivými epizodami vás provedou nutriční terapeutky z Ne hladu - Ing. Mgr. Veronika Pourová a Mgr. Andrea Jakešová.