Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody #37 Rozhovor s Míšou Dvořákovou: “V Glacier Express někdy servírujeme jídlo v podřepu”

#37 Rozhovor s Míšou Dvořákovou: “V Glacier Express někdy servírujeme jídlo v podřepu”

Obrázek epizody #37 Rozhovor s Míšou Dvořákovou: “V Glacier Express někdy servírujeme jídlo v podřepu”

Poslechněte si podcast

29. 11. 2021

42 min

O epizodě podcastu

V dnešní epizodě podcastu vás vezmu do zákulisí ikonického vlaku Glacier Express. Míša do Švýcarska přišla před rokem. V době, kdy jejímu oboru – tedy gastronomii – pšenka vůbec nekvetla. Navíc se potýkala s tím, co potkalo nejednoho příchozího do Švýcarska – neměla tady zajištěnou práci, tudíž nedostala povolení k pobytu. A kvůli chybějícímu povolení zase nemohla práci najít. Začarovaný kruh. Přesto se tady dokázala uchytit a momentálně pracuje v “nejpomalejším rychlíku na světě”.

V podcastu jsem se Míši zeptala:

V dnešní epizodě podcastu vás vezmu do zákulisí ikonického vlaku Glacier Express. Míša do Švýcarska přišla před rokem. V době, kdy jejímu oboru – tedy gastronomii – pšenka vůbec nekvetla. Navíc se potýkala s tím, co potkalo nejednoho příchozího do Švýcarska – neměla tady zajištěnou práci, tudíž nedostala povolení k pobytu. A kvůli chybějícímu povolení zase nemohla práci najít. Začarovaný kruh. Přesto se tady dokázala uchytit a momentálně pracuje v “nejpomalejším rychlíku na světě”.

V podcastu jsem se Míši zeptala:

🎙️ Co její práce obnáší? Jak vypadá její typický pracovní den?

🎙️ Jací jsou cestující v Glacier Express? Jsou náročnější než ti v “běžném” vlaku?

🎙️ Je práce v Glacier Express dream job, který se neopouští? Jsou lidé/zaměstnanci tak loajální značce?

🎙️ Jak probíhalo zaučení?

🎙️ Platí Gemeinde Tageskarte i na Glacier Express?

🎙️ Jaké byly její švýcarské AHA momenty?

A co v podcastu zaznělo?

▶️ “Ve vlaku si můžete objednat až čtyřchodové menu. Je to jako luxusní restaurace na kolejích, ale ceny jsou tady docela příznivé – čtyřchodové menu stojí 52 franků.”

▶️ “Servírovat jídlo, když vlak jede do kopce, z kopce nebo do zatáček, je docela zajímavé 🙂 “

▶️ “Při práci nestíhám vnímat trasu, kudy vlak jede. Cestu si užívám jen v pauze na oběd.”

▶️ “Hostům se snažíme dávat ten největší komfort.”

▶️ “Ze systému, jak v Glacier Express všechno funguje, jsem nadšená.”

▶️ “Není povinností hostů využívat naše služby, klidně si můžete ve vlaku udělat vlastní piknik, ale řekla bych, že 80% hostů využije naše menu, protože si jízdu chtějí užít se vším všudy.”

Odkaz na rezervaci jízdenek najdete tady .

Míšin osobní instagramový úče t najdete tady a cestovatelský účet tady .

Pozn. Míša v podcastu sdělovala pouze své osobní postřehy a názory, nevyjadřovala názory svého zaměstnavatele. Rozhodně nesdělovala žádné informace, které by mohly jejího zaměstnavatele poškodit, všechny sdílené informace (trasa, ceny jídel a lístků…) nejsou privátní, ale k dohledání na internetu.

Popis podcastu

Podcast nejen o zajímavostech ze života ve Švýcarsku, o rozdílech mezi životem v Česku a ve Švýcarsku, ale také o zážitcích z našeho cestování a objevování Švýcarska.