#103 Rakovina mi dala nový pohled na život

Poslechněte si podcast
13. 3. 2025
1 hod 41 min
V tomto silném a otevřeném rozhovoru se Katka Furch podělila o svůj osobní příběh – od okamžiku, kdy si nahmatala bulku v prsu, přes šokující diagnózu, až po nekompromisní boj s nemocí. Jako máma dvou malých dětí se musela postavit největší výzvě svého života. „Pro mě to bylo jako stopka. Tělo mi říkalo, že se musím zastavit, že něco musím změnit,“ říká Katka a otevírá tak otázku, jak moc posloucháme sami sebe.Rozhovor se dotýká nejen fyzických změn a léčby, ale také vnitřní síly, mentálního nastavení a toho, jak mluvit s dětmi o těžkých tématech. „Dětem jsme neříkali, že jsem nemocná. Vysvětlovali jsme jim, že v těle vyrostlo něco, co tam nepatří, a že je potřeba to dát pryč,“ popisuje Katka citlivý přístup k mateřství v době nemoci.Co pro ni znamenala podpora rodiny a přátel? Jak se smířila se ztrátou vlasů? A proč ji nejvíce zaskočilo, když jí lidé začali vyprávět o těch, kteří na rakovinu zemřeli? „Nejhorší bylo, když mi někdo řekl: ‚Moje kamarádka na to umřela.‘ To nechcete slyšet. Vy potřebujete naději.“Tento rozhovor je o odvaze, přijetí a přehodnocení životních priorit. Katčin příběh je důkazem, že i v těch nejtěžších chvílích může být prostor pro úsměv a vděčnost. „Neberu to jako smůlu, ale jako štěstí. Dalo mi to nový pohled na život.“Chcete Katku sledovat? Koukněte na její Instagram:@kacinamoA kde najdete mě?www.navlnezdravi.czInstagram: navlnezdraviFacebook: Na vlně zdraví podcast
Popis podcastu
Neformálně o zdraví a celostní medicíně. Kolik cest vede ke zdraví? Je možné skloubit klasickou medicínu s doplňkovými léčebnými metodami? Odpovědi na otázky, ve kterých chcete mít jasno.