Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody 111 - Vinárska séria: NICHTA

111 - Vinárska séria: NICHTA

Obrázek epizody 111 - Vinárska séria: NICHTA

Poslechněte si podcast

Dnes

43 min

Čajkov sa nachádza na Tekove, v kraji ohraničenom z juhu Levicami a zo severu podhorím bývalého vulkánu Sitno nazývaného Štiavnické vrchy. Uprostred obce v rodinnom dome začal svoju púť s vínom Branislav Nichta posmelený rodinnou tradíciou. Firma postupne rástla objemom výroby, výmerou vinohradov a polôh, ktoré sú alfou a omegou pre unikátny prejav vín vďaka sopečnému terroir. Už počas univerzitného štúdia sa pridal aj syn Jakub, ktorý kreuje moderné smerovanie značky Nichta, do dnešných čias pevne postavenej na rodinných základoch.

Dnes sú Braňo a Jakub tvárami vinárstva, ktoré je významným hráčom na slovenskom vinárskom trhu. Potvrdzuje to opakovane kvalitou, obľúbenosťou u vínomilcov, oceneniami zo súťaží aj exportnými aktivitami.

Vína zo slepej degustácie:

Rizling rýnsky 2022 suché - Vinárstvo S
Veltlínské zelené Věstoňsko 2022 staré keře - Volařík
Cabernet Sauvignon 2019 - Papillon (Víno od Francúza)

Popis podcastu

Moje meno je Peter Opet, som hudobník, člen skupiny Polemic, spisovateľ a vášnivý milovník slovenského vína. Žijem v Limbachu, kde mám okolo seba skvelých učiteľov, od ktorých som sa o víne veľa naučil. V prvej sérii podcastu som sa v 24 epizódach o kráse vína rozprával s hosťami zo štúdia, druhá séria podcastu o slovenskom víne sa bude odohrávať priamo vo vinárstvach. Predstavím vám príbehy vinárov, ich degustačné aj výrobné priestory a nebude chýbať ani ochutnávka. V každom diely sa okrem vinára objaví aj zaujímavý hosť, s ktorým naslepo zdegustujeme tri vína od iných slovenských producentov. Na dúšok s Petkom BAUER MEDIA Slovakia, k.s., Vrútocká 48, 821 04 Bratislava IČO: 357 92 094 Periodicita: 2-týždenná EČP: EV 88/23/EPP