Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody 108 - Vinárska séria: VINÁRSTVO S

108 - Vinárska séria: VINÁRSTVO S

Obrázek epizody 108 - Vinárska séria: VINÁRSTVO S

Poslechněte si podcast

30. 5. 2025

42 min

Strekovský vinohradnícky rajón v celoslovenskom merítku požíva výnimočné postavenie. Je to dané koncentráciou špičkových vinohradníckych honov na malej ploche okolia obce aj významnou hustotou výsadby populárnych slovenských novošľachtencov. Miesto očarilo Jozefa Straňáka natoľko, že sa rozhodol zainvestovať do kúpy vinohradov a výstavby vinárstva uprostred tradičných domčekov, lemujúcich prístupovú cestu do viníc. V pivnici vsadil na mladosť a dravosť v osobe Jakuba Humaja. Ako milovník umenia priniesol do prostredia aj kultúrne obohatenie v podobe skulptúr rozmiestnených v okolí novotou sa skvejúcej stavby vinárstva, aj výtvarné diela lemujúce steny interiérov.

Popis podcastu

Moje meno je Peter Opet, som hudobník, člen skupiny Polemic, spisovateľ a vášnivý milovník slovenského vína. Žijem v Limbachu, kde mám okolo seba skvelých učiteľov, od ktorých som sa o víne veľa naučil. V prvej sérii podcastu som sa v 24 epizódach o kráse vína rozprával s hosťami zo štúdia, druhá séria podcastu o slovenskom víne sa bude odohrávať priamo vo vinárstvach. Predstavím vám príbehy vinárov, ich degustačné aj výrobné priestory a nebude chýbať ani ochutnávka. V každom diely sa okrem vinára objaví aj zaujímavý hosť, s ktorým naslepo zdegustujeme tri vína od iných slovenských producentov. Na dúšok s Petkom BAUER MEDIA Slovakia, k.s., Vrútocká 48, 821 04 Bratislava IČO: 357 92 094 Periodicita: 2-týždenná EČP: EV 88/23/EPP