Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody 105 - Vinárska séria: L&K WINE (CZ)

105 - Vinárska séria: L&K WINE (CZ)

Obrázek epizody 105 - Vinárska séria: L&K WINE (CZ)

Poslechněte si podcast

14. 5. 2025

38 min

Mutěnice sú obklopené pahorkami s dlhými riadkami vinohradov, ktoré pri pohľade zdola nemajú konca kraja. Miestni obyvatelia tvrdia, že tu nájdete viac ako 700 vínnych pivníc, v ktorých sa tradične dorába hlavne biele víno. Ako býva na Morave zvykom, aj tu vínomilci vyhľadávajú osobný prístup, aby mali z koštu príjemný zážitok. Presne to je cieľom aj menovcov Lubomíra Knedlíka staršieho, mladšieho aj najmladšieho z generácie študenta Matyáša. Ak Vás zaujíma zákulisie, pýtajte sa do podzemia, kde vína vznikajú a dostanete možnosť ochutnať ich priamo zo sudu. Vína zo slepej degustácie: Cuvée Neupery pozdní sběr 2021 suché - Vinselekt Michlovský Rizling rýnsky 2021 polosuché - Mrva & Stanko Frankovka VOC Modré hory 2020 - Horák

Popis podcastu

Moje meno je Peter Opet, som hudobník, člen skupiny Polemic, spisovateľ a vášnivý milovník slovenského vína. Žijem v Limbachu, kde mám okolo seba skvelých učiteľov, od ktorých som sa o víne veľa naučil. V prvej sérii podcastu som sa v 24 epizódach o kráse vína rozprával s hosťami zo štúdia, druhá séria podcastu o slovenskom víne sa bude odohrávať priamo vo vinárstvach. Predstavím vám príbehy vinárov, ich degustačné aj výrobné priestory a nebude chýbať ani ochutnávka. V každom diely sa okrem vinára objaví aj zaujímavý hosť, s ktorým naslepo zdegustujeme tri vína od iných slovenských producentov. Na dúšok s Petkom BAUER MEDIA Slovakia, k.s., Vrútocká 48, 821 04 Bratislava IČO: 357 92 094 Periodicita: 2-týždenná EČP: EV 88/23/EPP