Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody 104 - Vinárska séria: VOLAŘÍK (CZ)

104 - Vinárska séria: VOLAŘÍK (CZ)

Obrázek epizody 104 - Vinárska séria: VOLAŘÍK (CZ)

Poslechněte si podcast

14. 5. 2025

35 min

Mikulov ako prirodzené obľúbenej oblasti Pálavy je pre vínomilcov magnetom, ktorý priťahuje pozornosť. Práve preto sa Miroslav Volařík rozhodol svoju vášeň pre vinohrady a víno zhmotniť práve tu. Vinárstvo od začiatku v roku 2007 dokazuje výbornou kvalitou, že filozofia zhrnutá do sloganu,,Nekonečná láska k vínu z Pálavy´´ prináša výsledky, keď ju realizujú zapálení a oddaní ľudia. Majiteľ Miroslav Volařík a hlavný enológ Ondřej Tichý sú hosťami podcastu, odohrávajúcom sa vo vinárstve a v archívnej pivnici v Dolných Dunajoviciach. Vína zo slepej degustácie: Veltlínske zelené Authentic 2021 suché - Vino Masarik Pinot blanc 2022 suché - Šimák Zámok PezinokRizling rýnsky 2021 polosladké - Predium Vráble

Popis podcastu

Moje meno je Peter Opet, som hudobník, člen skupiny Polemic, spisovateľ a vášnivý milovník slovenského vína. Žijem v Limbachu, kde mám okolo seba skvelých učiteľov, od ktorých som sa o víne veľa naučil. V prvej sérii podcastu som sa v 24 epizódach o kráse vína rozprával s hosťami zo štúdia, druhá séria podcastu o slovenskom víne sa bude odohrávať priamo vo vinárstvach. Predstavím vám príbehy vinárov, ich degustačné aj výrobné priestory a nebude chýbať ani ochutnávka. V každom diely sa okrem vinára objaví aj zaujímavý hosť, s ktorým naslepo zdegustujeme tri vína od iných slovenských producentov. Na dúšok s Petkom BAUER MEDIA Slovakia, k.s., Vrútocká 48, 821 04 Bratislava IČO: 357 92 094 Periodicita: 2-týždenná EČP: EV 88/23/EPP