Veronika Besky Beskydiarová: Začala jsem vařit asi dva roky před MasterChefem
Poslechněte si podcast
23. 12. 2022
20 min
O epizodě podcastu
„Díky rodině jsem odmalička cestovala a viděla tak různé kultury a chutě. Ukázalo mi to krásu gastrosvěta a začala tak má láska k jídlu. Navíc moje maminka skvěle vaří. Ale já sama jsem začala vařit až dva roky před MasterChefem,” směje se host pořadu Myšlení první ligy na Rádiu ZET Veronika Besky Beskydiarová. Ta tuto kuchařskou reality show v ročníku 2020/2021 vyhrála.
Odmalička zbožňovala sport a vystudovala marketing, přesto ji teď živí vaření. „Začínala jsem tenisem, potom jsem se aktivně věnovala basketbalu a volejbalu. Odjakživa jsem cítila, že chci být součástí nějakého kolektivu,” popisuje Besky. Sport jí podle jejích slov dal schopnost vstát a jít dál, i když ji něco bolí. Díky tomu, že vystudovala marketing, si sama spravuje sociální sítě. „Jsem svým vlastním manažerem a díky bohu, že mám díky škole alespoň představu, jak to chodí,” zmiňuje.
Ve vaření ji nejvíc ovlivnila panasijská gastronomie. „Strávili jsme tam hodně času. Thajsko, Čína, to jsou všechno krásně kořeněná jídla, která ve vás vzbudí oheň, jenž v sobě máme. Jen je potřeba ho trochu nakopnout,” myslí si Veronika Beskydiarová. Na podzim jí vyšla kniha Vaříme nebesky. „Je pro lidi, kteří chtějí ochutnat nebe na zemi. Chci dát lidem pocítit, že my všichni umíme vařit nebesky, když se nám chce a když jsou dobré recepty.” Kuchařka vyšla v nakladatelství Zdeňka Pohlreicha, se kterým Beskydiarová spolupracuje. „Všechny jeho knihy jsou psané stylem, že to zvládne každý, jsou idiot-proof a z dostupných surovin. To mě na tom nejvíc baví a taková je i moje kuchařka,” dodává vítězka soutěže MasterChef.
Co Besky přivádí do stavů flow? Poslechněte si celý pořad Myšlení první ligy Jana Mühlfeita: