Člověk má jíst to, na co má chuť, myslí si skokan do dálky Radek Juška
Poslechněte si podcast
17. 2. 2023
19 min
O epizodě podcastu
„Když jsem měl v přípravném období chuť třeba na kachnu se zelím, tak jsem si ji prostě dal a neřešil to. V závodním období se snažím jíst zdravěji, aby tělo přijímalo z jídla energii. Ne abych se tou kachnou zaplácl a skoro nic z ní neměl,“ říká držitel národního rekordu ve skoku dalekém Radek Juška, který byl hostem pořadu Myšlení první ligy na Rádiu ZET.
Atlet a bývalý fotbalista není ani zastáncem doplňků stravy. „Beru je zejména, když jedu na soustředění, ale ne pravidelně,“ popisuje. Dále mu pomáhají čínské houby jako cordyceps nebo reishi. „Byl jsem na různých testech a zjistili mi, že jsem byl bezlepkář a mám alergii na mléko.“ Teď už má lepek v pořádku, do svého jídelníčku ho ale zpátky nezařadil. Kvůli přítelkyni, která má s lepkem sama problémy. A co dala skokanovi do dálky fotbalová průprava? „Fotbal mě naučil, že jako atlet člověk je sám za sebe. Nemůže se spolehnout na celý tým. Tam když se na to jeden z těch jedenácti vykašle, tak se to v tom kolektivu trošku ztratí. V atletice je člověk na sportovišti sám ,“ popisuje Radek Juška.