
Bratr měl podnikatelského ducha odmala, já jsem se to musela naučit, říká Tereza Gondková

O epizodě podcastu
Kvalita jejich dezertů je pro ni číslo jedna. Tereza Gondková provozuje spolu se svým bratrem síť cukráren Ollies. Celkem mají už pět poboček - tři v domovské Ostravě, jednu v Praze a jednu v Olomouci. „Zaměřujeme se hlavně na dorty,” říká host Myšlení první ligy Tereza Gondková.
Terezu a jejího bratra v mládí nejvíce ovlivnil otec. Motivoval je k tomu být lepší a nebát se do věcí jít. Cukrařinu studovala ve Francii. Co jí to dalo? „Určitě základy cukrařiny. Nejsem vyučený cukrář tady v Česku, takže jsem byla spíš takový cukrář-amatér, co se učil z internetu a kuchařek,” popisuje Gondková. „Kde jinde se učit cukrařinu než ve Francii?”
Její prací v rodinné firmě je tvorba dezertů. „Pro mě je hrozně jednoduché vymyslet něco nového a trefit se do vkusu zákazníků,” chlubí se Gondková. „Za ta léta praxe už vím, jaké chutě mají zákazníci rádi a jak by měl zákusek vypadat, aby byl pro ně atraktivní. Zároveň ale děláme různé degustace,” zmiňuje Tereza Gondková.
Jak dlouho Tereze trvá realizace celého nového zákusku? To si poslechněte v Myšlení první ligy Jana Mühlfeita:
Popis podcastu
Hosté kouče, mentora a globálního stratéga Jana Mühlfeita o cestě k úspěchu.