
#15 O punku na michelinské úrovni

Poslechněte si podcast
23. 6. 2022
50 min
O práci s vínem ve špičkových restauracích si dnes povídáme s Martinem Klevetou, držitelem titulu Advanced Sommelier. Jak se z moravské vinařské rodiny dostal až do londýnského michelinského podniku Hide s největší vinotékou v Evropě? Co všechno práce s vínem obnáší a jakou otázku musí sommeliér hostovi položit jako první? Co je potřeba znát pro úspěšné absolvování zkoušky Advanced Sommelier, kterou zatím prošli pouze tři Češi? A ke kterému jídlu si v restauraci Hide můžete poručit sonberskou suchou Pálavu VOC?
Popis podcastu
Se zavřenýma očima možná nepoznáte rozdíl mezi bílým a červeným a mezi jednotlivými odrůdami už vůbec ne. Přesto vás víno baví a rádi byste o něm věděli víc. Nebo všechno zmíněné zvládáte, ale i tak chcete víc. Pokud teď přikyvujete, jste tady správně. Sonberský podcast Mezi řádky je tady pro všechny, kterým není jedno, co jim z lahve do skleničky přistane. Pojďte si poslechnout zajímavosti o tvorbě vína na Sonberku i jinde a rozhovory s osobnostmi českého vinařství a všeho, co se kolem vína točí.