
Lukáš Hejlík: Za mě je díra na trhu od Plzně dál k Rozvadovu

O epizodě podcastu
Hostem nového dílu podcastu je herec a autor Gastromapy Lukáš Hejlík. V rozhovoru s Helenou Šulcovou mluvili o české gastronomii, herectví, zdražování i o dvacetiletém trvání projektu LiStOVáNí.
Oba projekty jsou podle Hejlíka spolu propojené. Tím, že už dvacet let jezdí s Listováním po republice, začal psát projekt Gastromapa. V rozhovoru říká, jak moc se za tu dobu gastronomie v Česku změnila. A nejen ve velkých městech, ale naopak v místech jako je například Šumperk nebo Český Těšín. „Na Gastromapě pátrám po adresách, které mají koncept a vědí, co chtějí dělat a lidem to umí hezky prodat. Myslím si, že doba pizzerií, které vaří českou kuchyni a k tomu dělají i burgery a tortillu, ta na tom fakt teď nebude dobře.“ Tipy, kam vyrazit dává v rozhovoru Heleně Šulcové i do jejího rodného Prostějova.
Kde po letech neuspěl s Listováním? A je opravdu zdražování v restauracích téma nebo byla gastronomie dlouhodobě podhodnocená? To vše uslyšíte v novém dílu podcastu Mezi čtyřma očima.