Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Maxim Pavla Vondráčka #41 – Martin Franc

Maxim Pavla Vondráčka #41 – Martin Franc

Obrázek epizody Maxim Pavla Vondráčka #41 – Martin Franc

Poslechněte si podcast

10. 8. 2021

1 hod 9 min

O epizodě podcastu

Co je vlastně českým národním jídlem? A odkud je ten pravý guláš? Historik dějin životního stylu a jídla Martin Franc v nové epizodě podcastu Maxim Pavla Vondráčka vysvětluje, že na tyto zdánlivě jednoduché otázky není tak jednoduché odpovědět. „Koncept národního jídla začíná vznikat a prosazovat se v období růstu nacionalismu. Od začátku tam jsou tahanice a silné snahy osobovat si nějaké jídlo pro konkrétní národ,“ vysvětluje Franc. „Až do konce 19. století takto českým národním jídlem byly švestkové knedlíky, dokonce i Neruda o nich psal jako o klenotu české kuchyně,“ dodává.

Co je vlastně českým národním jídlem? A odkud je ten pravý guláš? Historik dějin životního stylu a jídla Martin Franc v nové epizodě podcastu Maxim Pavla Vondráčka vysvětluje, že na tyto zdánlivě jednoduché otázky není tak jednoduché odpovědět. „Koncept národního jídla začíná vznikat a prosazovat se v období růstu nacionalismu. Od začátku tam jsou tahanice a silné snahy osobovat si nějaké jídlo pro konkrétní národ,“ vysvětluje Franc. „Až do konce 19. století takto českým národním jídlem byly švestkové knedlíky, dokonce i Neruda o nich psal jako o klenotu české kuchyně,“ dodává.

Popis podcastu

Skuteční odborníci i lidské příběhy. Plnou verzi podcastu najdete na www.INFO.cz