Obrázek epizody Od sociálního bytu k finanční svobodě: Proč mi pasivní příjem nepřinesl štěstí? | Michal Kolář (1/3) #152

Od sociálního bytu k finanční svobodě: Proč mi pasivní příjem nepřinesl štěstí? | Michal Kolář (1/3) #152

Obrázek epizody Od sociálního bytu k finanční svobodě: Proč mi pasivní příjem nepřinesl štěstí? | Michal Kolář (1/3) #152

Poslechněte si podcast

Dnes

49 min

Životní příběh kluka z ulice, který díky boxu, odložené spotřebě a cyklům drahých kovů vybudoval majetek – a zjistil, že samotné peníze smysl nedávají.

„Ležel jsem na pláži, cestoval, na účet chodily desítky tisíc z nájmů a já byl naprosto prázdnej a nešťastnej. Chlapi nejsou stavění na to, aby ve třiceti zapnuli mód důchod.“ – Michal Kolář

Hostem prvního dílu třídílné série je Michal Kolář – dnes Regionální ředitel společnosti Golden Gate, investor a táta. Jeho cesta na vrchol ale nezačala v luxusní kanceláři.

Vyrůstal v sociálním bytě, od základní školy makal na brigádách a 10 let doslova přespával ve skladu zástavárny. Naučil se extrémně odkládat spotřebu, studovat ekonomiku a díky boxu získal disciplínu a odolnost ustát rány.

V této epizodě detailně rozebíráme:👉 Jak přemýšlet o penězích jinak než většina společnosti.👉 Co se stalo v roce 2008, když jeho byty spadly o 30 % a zlato v zástavárně vystřelilo nahoru.👉 Jak funguje přelévání zisků mezi komoditami a nemovitostmi v praxi.👉 Proč dosažení finanční nezávislosti a pasivního příjmu automaticky nepřináší štěstí.👉 Proč je v životě i byznysu klíčová vděčnost, pokora a nalezení skutečného smyslu.

Tento díl je úvodem do světa mindsetu a životních lekcí. V dalším díle se zaměříme na konkrétní strategii budování a ochrany majetku v dnešní době.

Máte zájem o schůzku a informacíh o investování? 👉 ⁠https://radekbarta.cz/⁠

Nezapomeňte dát ODBĚR, ať vám neuteče 2. díl! 🔔

⏱️ KAPITOLY:00:00 00 – Úvod a představení Michala Koláře02:23 01 – Dětství v sociálním bytě a start z chudých poměrů05:15 02 – Box jako škola života a budování odolnosti08:40 03 – První brigády od základky: Uhlí, stavby a automaty10:00 04 – Strach z nedostatku jako prvotní motor14:40 05 – Kniha, která změnila vše: Bohatý táta, chudý táta17:40 06 – Bohaté vs. chudé myšlení v praxi22:23 07 – 10 let spaní ve skladu & extrémní odložená spotřeba25:47 08 – Nákup první nemovitosti těsně před krizí (2008)28:19 09 – AHA moment: Propad cen bytů vs. raketový růst zlata32:20 10 – Přelévání majetku v cyklech a cesta k finanční svobodě34:07 11 – Past rentiérství: Proč pláž a nicnedělání vedou k prázdnotě39:40 12 – Partnerská krize a nutnost najít nový směr40:48 13 – Proč Golden Gate a návrat do aktivního byznysu42:45 14 – Síla vděčnosti: Dokud splachujeme pitnou vodou, máme se skvěle45:30 15 – Pokora, sportovní principy a vzkaz na závěr

⚠️ PRÁVNÍ UPOZORNĚNÍ A COMPLIANCE:Veškerý obsah uvedený v této epizodě slouží výhradně ke vzdělávacím, informačním a inspirativním účelům a vychází z osobních životních a podnikatelských zkušeností hosta a moderátora.

Obsah nepředstavuje investiční poradenství, investiční doporučení, analýzu investičních příležitostí ani veřejnou nabídku k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Minulé výnosy a historický vývoj trhů nejsou zárukou budoucích výsledků. Jakékoliv investiční rozhodnutí vyžaduje individuální posouzení vaší finanční situace, znalostí, zkušeností a tolerance k riziku. Fyzické drahé kovy (zlato a stříbro) nepodléhají regulaci České národní banky.

Popis podcastu

Věnujeme se komplexnímu přístupu k životu. Rozvíjíme 5 oblastí - seberozvoj, zdraví, vztahy, životní poslání a peníze. Tyto informace vám pomůžou zkvalitnit váš život, zvýšit energii a načerpat inspiraci a motivaci. Show uvádí Radek Bárta a Jan Jiráň. Dva nadšenci do osobního rozvoje. Těšit se také můžete na spousty inspirativních rozhovorů s hosty tohoto podcastu. Užijte si poslech! Kontakty najdete v popisku u podcastu.