
Stop plýtvání potravinami - od výroby až po náš talíř!

Poslechněte si podcast
13. 11. 2022
20 min
O epizodě podcastu
Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí nebo znehodnotí. Tyto potraviny by přitom dokázaly nasytit zhruba tři miliardy lidí. Touhle smutnou statistikou Organizace pro výživu a zemědělství OSN vás mimochodem na svém webu přivítá organizace Zachraň jídlo. Půlku z těchto ztracených potravin vyhodí domácnosti, skoro třetina pak přijde vniveč při výrobě a zpracování. Je proto logické, že velkou roli v boji proti takovému plýtvání musí hrát velcí producenti potravin - jak snížením dopadu své výroby, tak vzděláváním a ovlivňováním svých koncových zákazníků.
Jak k tomu přistupuje nadnárodní společnost Unilever, to jsme probrali s vedoucí externí komunikace společnosti Lucií Kotalovou. Unilever je mimochodem jeden z partnerů letošních Cen SDGs, které pořádala Asociace společenské odpovědnosti. S tou jsme taky připravovali celou tuto sérii LOOPY, společně s CIRA Advisory, poradenskou společností v oblasti udržitelnosti a cirkulární ekonomiky.