Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody S Kokozou o plýtvání potravinami - jste to co vyhodíte!

S Kokozou o plýtvání potravinami - jste to co vyhodíte!

Obrázek epizody S Kokozou o plýtvání potravinami - jste to co vyhodíte!

Poslechněte si podcast

14. 12. 2022

40 min

Mendelova univerzita se zaměřila na to, jak moc obyvatelé vybraných brněnských sídlišť plýtvají potravinami. A my jsme si Kristýnou Mrkvičkovou z Kokozy zajeli popovídat s vedoucí tohoto projektu Leou Kubíčkovou z Provozně ekonomické fakulty a taky se Stanislavou Voběrkovou o jejich navazujícím projektu. Uvědomují si lidé v domácnostech, kolik toho zbytečně vyhodí? A daří se je vzdělávat, aby neplýtvali tolik? Poslouchejte čtvrtý díl společné minisérie LOOPY s Kokozou! Co se v podcastu dozvíte:1:48 Jaká je produkce gastroodpadu a jaké množství potravin se vyplýtvá?5:42 Co je potravinový odpad a jak se měří?10:23 Jaký vliv měla sezónnost a covid na množství potravinového odpadu?16:03 Je možné ovlivnit spotřebitele v plýtvání?19:37 Jak zefektivnit nakládání s gastroodpadem?26:44 Potravinový odpad v gastroprovozech28:59 Bioodpad na sídlištích31:50 Jak gastroodpad zhygienizovat?36:00 Závěrečné shrnutíPodcast vznikl v rámci projektu O kompostu je slyšet, který byl spolufinancován Ministerstvem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Popis podcastu

Udržitelnost pod LOOPOU -  podcast LOOPA vzniká ve splupráci s CIRA Advisory, poradenskou společností v oblasti udržitelnosti a cirkulární ekonomiky.