
Jsou konzumenti masa nemorální pokrytci? Veganství a etika | Hostina podcast | #36

Tématu etiky jsme se s Liborem záměrně dlouho vyhýbali. Nechtěli jsme chodit po tenkém ledě a tak jsme záměrně kroužili bezpečně po hrázi rybníka jménem Etika. Tam hrozí kromě tenkého ledu moralizování také hluboké vody vlastního pokrytectví a pořádá vrstva smradlavého bahna jménem bezúčelné filozování.
Do vody i bahna jsme se samozřejmě s Liborem dostali jakmile jsme se začali opírat do masorádů a praskl pod námi led subjektivní morálky. Je v dnešní době ještě konzumace masa morálně obhajitelná? Proč Adam nemá rád etickou rovinu argumentace? Vede debata s masorády na toto téma vždy do slepé uličky plné nepochopení a obranných mechanismů? Zkrátka díl o etickém veganství ze všech stran.
Prvních zhruba 75 minut jsme si povídali o sportu, zranění a nepřenositelnosti zkušeností, imposter syndromu, našich prvních haterech a dalších zábavnostech. Ochutnáváme pětizrnné chlebíčky od Semixu a zveme hatery do debaty i oktagonu.
📲 Na instagramu i webu můžete sledovat naše profesní projekty. Libor: complex-fitness.cz & @libor.poznicek Adam: hostina.bio & @hostina.bio & @this_but_vegan