Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Host Dopoledne pod Ještědem: Pečínka rukama a kosti psům? Filmové klišé, říká spisovatelka Monika Černá o středověkých hostinách

Host Dopoledne pod Ještědem: Pečínka rukama a kosti psům? Filmové klišé, říká spisovatelka Monika Černá o středověkých hostinách

Obrázek epizody Host Dopoledne pod Ještědem: Pečínka rukama a kosti psům? Filmové klišé, říká spisovatelka Monika Černá o středověkých hostinách

Poslechněte si podcast

12. 11. 2025

16 min

O epizodě podcastu

Spisovatelka Monika Černá. Zapomeňme na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Jak nám připomene spisovatelka a autorka knihy "Gastronomie českého středověku" Monika Černá, středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty. Které suroviny a koření se používaly, nejen to se dozvíme hodinu před polednem.

Jak chutnal středověk? Podle spisovatelky, autorky knihy Gastronomie českého středověku, Moniky Černé byla středověká gastronomie elit vysoce kultivovaná a vynikala důmyslnými recepty.

Popis podcastu

Vysílání pro celý liberecký kraj.