
Jak si zkrátit život a zkazit chrup? Sladké nápoje nám ničí střevní mikrobiom

O epizodě podcastu
Může se novou super potravinou stát řasa Chlorella? Jak užitečné je měření hladiny proteinů v potravinách? Debatují lékařka Eliška Selinger a biochemička Klára Hlouchová, spoluúčinkuje herec Petr Svojtka. Moderuje Martina Mašková.Všechny díly podcastu Laboratoř můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Pití sladkých nápojů může vést k rozvoji diabetu. Jak plyne ze studie na hispánské populaci v USA, souvisí to se změnou látek, které vylučují naše střevní bakterie. U lidí, kteří konzumovali dva a více těchto nápojů denně, našli vědci například méně metabolitů ze zpracování vlákniny. Všechny díly podcastu Laboratoř můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Popis podcastu
Vědci vysvětlují, herci glosují novinky o přírodě a lidech.
Všechny díly podcastu Laboratoř můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Laboratoř můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .