Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Měsíční náklady jsem dokázal stáhnout na 4000 Kč. Bitcoin je nejlepší aktivum na důchod - Tomáš Roud

Měsíční náklady jsem dokázal stáhnout na 4000 Kč. Bitcoin je nejlepší aktivum na důchod - Tomáš Roud

Obrázek epizody Měsíční náklady jsem dokázal stáhnout na 4000 Kč. Bitcoin je nejlepší aktivum na důchod - Tomáš Roud

Poslechněte si podcast

10. 7. 2025

1 hod 5 min

"FIRE – nový fenomén mezi mladými. Aby mohli jít do důchodu ve třiceti, obětují přátele i koníčky." Podobných článků najdete v online magazínech mnoho. Jak to ale funguje doopravdy? Hnutí FIRE (Financial Independence, Retire Early) usiluje o dosažení finanční nezávislosti a předčasného odchodu do důchodu, často kolem 30 let věku, díky úsporám a investicím. Na mnoha fórech jsem se však často setkával s tím, že mnoho proponentů FIRE odmítá investice do bitcoinu. Což nedává smysl hned ze 2 důvodů: 1) Bitcoin je nejvýnosnější aktivum za poslední dekádu a dlouhodobě se zhodnocuje. 2) Bitcoin i FIRE mají mimo jiné stejný cíl - finanční svobodu. Nejen o těchto tématech jsme se bavili v novém rozhovoru s Tomášem Roudem, který je v bitcoinu již 12 let a který koncept FIRE praktikuje, a kterého můžete znát z politické strany Voluntia či díky jeho pobytům ve tmě.

Popis podcastu

Podcast by Kryptoplebs