Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody #395 Proč se vracím k nemovitostem, ale jinak než dřív

Investiční podcast: Cesta rentiéra

Jiří Cimpel

Byznys

#395 Proč se vracím k nemovitostem, ale jinak než dřív

Obrázek epizody #395 Proč se vracím k nemovitostem, ale jinak než dřív

Investiční podcast: Cesta rentiéra

Poslechněte si podcast

Dnes

43 min

O epizodě podcastu

V této epizodě sdílím svůj osobní příběh návratu k nemovitostem – ale úplně jinak než dřív. Prošel jsem si cestou od podnikání v nemovitostech, přes dražby, rekonstrukce, správu až po pasivní investování. Ukazuji, proč už nechci v nemovitostech podnikat, jaké chyby jsem udělal, co mě to naučilo – a jak dnes nemovitosti zapadají do mého rentiérského portfolia. Pokud přemýšlíte, jestli nemovitosti mají být vaším byznysem nebo pasivní investicí, tahle epizoda vám pomůže se rozhodnout. 🎧 Poslechněte si a napište mi, jak to máte s nemovitostmi vy. 🕮 STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK RENTIÉRSKÉ MINIMUM cimpel.cz/e-shop/nauc-se-investovat/ ▶ ODEBÍREJTE NÁŠ KANÁL NA YOUTUBE www.youtube.com/channel/UCCWb44UgS2h4QslUFuuQg0A 👀 SLEDUJTE NÁS linkedin: linkedin.com/in/cimpel facebook: www.facebook.com/cimpel.cz twitter: twitter.com/jcimpel instagram: www.instagram.com/jirka_cimpel/ 🌐 ZJISTĚTE VÍCE O NAŠICH SLUŽBÁCH cimpel.cz Veškeré obsažené informace a názory pocházejí nebo jsou založeny na zdrojích, které považujeme za důvěryhodné. Více najdete na cimpel.cz/investicni-disclaimer/
V této epizodě sdílím svůj osobní příběh návratu k nemovitostem – ale úplně jinak než dřív. Prošel jsem si cestou od podnikání v nemovitostech, přes dražby, rekonstrukce, správu až po pasivní investování. Ukazuji, proč už nechci v nemovitostech podnikat, jaké chyby jsem udělal, co mě to naučilo – a jak dnes nemovitosti zapadají do mého rentiérského portfolia. Pokud přemýšlíte, jestli nemovitosti mají být vaším byznysem nebo pasivní investicí, tahle epizoda vám pomůže se rozhodnout. 🎧 Poslechněte si a napište mi, jak to máte s nemovitostmi vy. 🕮 STÁHNĚTE SI ZDARMA E-BOOK RENTIÉRSKÉ MINIMUM cimpel.cz/e-shop/nauc-se-investovat/ ▶ ODEBÍREJTE NÁŠ KANÁL NA YOUTUBE www.youtube.com/channel/UCCWb44UgS2h4QslUFuuQg0A 👀 SLEDUJTE NÁS linkedin: linkedin.com/in/cimpel facebook: www.facebook.com/cimpel.cz twitter: twitter.com/jcimpel instagram: www.instagram.com/jirka_cimpel/ 🌐 ZJISTĚTE VÍCE O NAŠICH SLUŽBÁCH cimpel.cz Veškeré obsažené informace a názory pocházejí nebo jsou založeny na zdrojích, které považujeme za důvěryhodné. Více najdete na cimpel.cz/investicni-disclaimer/

Obsah epizody:

00:00 - Proč zpět k nemovitostem
02:26 - Podnikání a pád nábytku
03:48 - Krize 2010, hledám cesty
06:02 - První dražba a financování
09:46 - Vystěhování a rekonstrukce
12:23 - Vlastní práce, cena času
14:49 - Dům: půlka a demolice
19:39 - Demolice, odvoz a pozemek
22:12 - Prodej pozemku, obrat
25:07 - Byznys vs. investování
28:02 - Profesionální správa a role
29:14 - Jednodušší režim, jádro ETF
31:16 - RE 20–30 %, daně, rizika
34:30 - Delegovaná správa nemovitostí
36:58 - Model správy a poplatky
40:11 - Radost jinde, RE satelit
42:21 - Volba: byznys vs. pasivně
42:42 - Reklama
43:12 - Výzva posluchačům

Popis podcastu

Český podcast o investicích pro všechny rentiéry a budoucí rentiéry, kteří chtějí pomocí svého majetku dosáhnout finanční nezávislosti a stát se rentiéry. Budu vám přinášet pravidelnou dávku nápadů, tipů a inspirace pro práci s vašimi investicemi. Témata jako etf fondy, investiční nemovitost, akcie, dluhopisy, svěřenský fond, dědictví a investice obecně nám učitě nebudou cizí. Autorem podcastu je Jiří Cimpel, EFP majitel společnosti Cimpel & partneři, kde jako privátní honorovaný investiční poradce pomáhá klientům na jejich cestě k rentě.