
Přežijí české hospody covid? Podle prezidenta Asociace hotelů a restaurací přežijí české hospody téměř vše, nikdo ale neví, co se bude dále dít

O epizodě podcastu
Co je podle něho klíčem k tomu, aby se zahraniční i čeští turisté začali do hotelů a restaurací vracet? „Klíčová je například Praha, je velice atraktivní a musíme do ní zpět nalákat turisty, kteří si chtějí město užít jako takové, jeho kulturu. Nechceme sem dostat pouze turisty, kteří sem předtím jezdili jen ochutnat pivo a pak se rychle vrátili zpět.“
A jaké zdražování podle prezidenta Asociace můžeme čekat? „S tím, jak se zvyšují i ceny energií, tak je zcela logické, že se to musí promítnout do všech oblastí podnikání. Ke zdražení musí dojít, ale věřím, že to nebude plošně, mimo hlavní sezonu budou například ceny stále nižší,“ dodává Václav Stárek.
Rozhovor moderátora Martina Kováře s Václavem Stárkem, prezidentem Asociace hotelů a restaurací, si poslechněte zde: