
Autorka kuchařek Dita Pecháčková: Můj přístup je, aby to bylo dobré, uspokojivé a plné lásky

O epizodě podcastu
„Ani bych neřekla, že vaření byl můj koníček nebo hlavní zájem. Vařila jsem ráda a vždycky mě bavilo prohlížet si kuchařky. O to víc, když jsem držela různé diety. Potom jsem si v období, kdy jsem vůbec nevěděla, co se sebou, šla koupit něco k snídani a tam bylo první číslo časopisu Apetit. Koupila jsem si ho, otevřela a řekla si, že tu budu dělat šéfredaktorku. A za půl roku jsem se jí stala,” vzpomíná host Interview Hany Vítkové na Rádiu ZET, foodblogerka Dita Pecháčková.
Nakonec se podle jejích slov ukázalo, že to je dokonalé propojení všeho, co má ráda a co ji baví. „Cílevědomost v tom moc není,” směje se. Pecháčková teď pracuje na nové kuchařce. Jak dlouho trvá zpracování nové kuchařky? „Nikdy nevím, kdy to přijde a jak se to začne v hlavě srovnávat. To nedá ani práci, ale čekání. Pak trvá to skutečně připravit, najít a vyzkoušet. Je to těžší v tom, že mám tendenci opakovat totéž, co už jsem v kuchařkách vydala. Nejvíc času zabere focení. Jídlo musí vypadat krásně. Grafická práce je další věc. Někdy to trvá léta, ta poslední trvala tři roky,” popisuje foodblogerka.
„Od doby, kdy jsem mívala pořady v televizi, mám úchylku při vaření mluvit na lidi a vysvětlovat postup, i když se mnou v kuchyni nikdo není.” A které jídlo je její nejoblíbenější? „Jídlo, které se se mnou táhne a mám ho spojené s dětstvím, jsou míchaná vajíčka. Dělám je poměrně často a občas mám takové období, kdy potřebuji jíst vajíčka. Je to zdánlivě jednoduchý recept, ale musíte znát finty k dosažení dokonalosti,” říká autorka kuchařek Dita Pecháčková.
Jaká je finta na dokonalá míchaná vajíčka podle Dity Pecháčkové? To si poslechněte v Interview Hany Vítkové: