Mělo by nejen chutnat, ale i pomáhat léčit. Jídlo v nemocnici má svá specifická pravidla – musí zohledňovat zdravotní stav pacientů a k tomu se vejít do daných metodik a finančních limitů. Kromě jídelníčků pro pacienty navíc nemocniční kuchyně, jako ta v IKEM, vaří i pro zaměstnance. Jak náročné je připravit chutné dietní jídlo? A jak těžké je vyhovět různým chutím pacientů i personálu? Zákulisí kuchyně IKEM v podcastu tohoto týdne poodhalí vedoucí Oddělení nutričních terapeutů Monika Hubáčková a vedoucí Oddělení stravování Jitka Krupková.
Mělo by nejen chutnat, ale i pomáhat léčit. Jídlo v nemocnici má svá specifická pravidla – musí zohledňovat zdravotní stav pacientů a k tomu se vejít do daných metodik a finančních limitů. Kromě jídelníčků pro pacienty navíc nemocniční kuchyně, jako ta v IKEM, vaří i pro zaměstnance. Jak náročné je připravit chutné dietní jídlo? A jak těžké je vyhovět různým chutím pacientů i personálu? Zákulisí kuchyně IKEM v podcastu tohoto týdne poodhalí vedoucí Oddělení nutričních terapeutů Monika Hubáčková a vedoucí Oddělení stravování Jitka Krupková.
Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) je největší superspecializované klinické a vědeckovýzkumné pracoviště v České republice. Už 50 let se zaměřuje na léčbu kardiovaskulárních chorob, transplantace orgánů, diabetologii a léčbu poruch metabolismu se spádovostí celé České republiky.