
Vaříme s Habadějem: Poctivá cibulačka na zahřátí! Jak se říká „polévka je grunt a to ostatní je špunt“. Navíc je zdravá

Poslechněte si podcast
19. 2. 2025
3 min
O epizodě podcastu
Malá vesnička Přeskače na Znojemsku na jižní Moravě může být příjemnou zastávkou pro milovníky podzemních prostor. Ačkoli vznik zdejších kopaných chodeb se datuje odhadem do 14. století, dlouho se o nich nevědělo. K jejich znovuobjevení přispěla až výstavba obecní kanalizace v roce 2004. Prohlídku podzemních prostor je třeba si zajistit předem telefonicky.
Dnes si připravíme tzv. „obědovou polévku". Tak většinou doma říkáme hustým polévkám, které směle s kouskem pečiva nahradí vydatný oběd. Mezi nejoblíbenější patří například gulášová, fazolová, dýňová, rajčatová i čočková. Nebo třeba poctivá cibulačka!