Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 5. 2024

Hradec Králové

Český rozhlas

Volnočasové

Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 5. 2024

Obrázek epizody Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 5. 2024

Poslechněte si podcast

12. 5. 2024

3 min

O epizodě podcastu

Jedním z nejoblíbenějších salátů v Česku je hlávkový. Ten pěstovaný venku je většinou robustnější a má výraznější chuť. Některé kousky mohou dosahovat hmotnosti až půl kilogramu. Dobrou kvalitu salátu lze poznat podle sytě zelených vnějších listů a pevné hlávky.

Soutěžní recept: Kohoutí hřebeny plněné mákem a ořechy upekla Dagmar Talášková; Rada z etikety: Smí se u jídla mluvit?; Zajímavost: Hlávkový salát znali už v 16. století.