
227. díl - Honza Olenočin - Pivo, včely a metal: Jak se z něj stal sládek, který relaxuje u 50 000 včel!

Poslechněte si podcast
6. 7. 2025
27 min
Vítejte u dalšího inspirativního rozhovoru! Tentokrát jsme si povídali s Honzou Olenočinem, sládkem z Olomouce, který se k pivovarnictví dostal úplnou náhodou a vše se naučil "za pochodu", doslova ho "hodili do řeky a musel plavat". Jeho příběh je důkazem, že vášeň a poctivá práce mohou vést k mistrovství, i když začínáte úplně od nuly.Ponořte se s námi do světa poctivého piva, kde uvařit jeden tank zabere až neuvěřitelných 20 hodin čisté ruční práce a kde největší výzvou není samotné vaření, ale udržení konstantní chuti, jelikož i ty nejlevnější suroviny – kvasnice – dokážou pěkně potrápit. Honza odhaluje, jak se naučil rozpoznávat pivní chyby, jako je máslová pachuť diacetylu, pouhým čichem, a proč se záměrně vyhýbá vaření pšeničných piv, ačkoliv s nimi má profesní zkušenosti.Ale Honza není jen sládek! V rozhovoru se dozvíte, co pro něj znamená energie a relaxace – a věřte, že budete překvapeni! Zjistěte, jak ho nabíjí zpětná vazba od spokojených zákazníků, proč si rád odpočine u svých včel (a proč med ze sklenice ztratí své kouzlo, zatímco ten přímo z plástve je pro něj špička!), a jaký žánr tvrdé hudby je pro něj doslova "polibkem" a dokonalým filtrem stresu.Tento rozhovor je pro každého, koho zajímá příběh o tom, jak se vášeň stane profesí, i pro ty, kteří chtějí nahlédnout pod pokličku poctivého pivovarnictví. Honza se s vámi podělí o cenné rady pro začínající sládky a o svůj neobyčejný pohled na svět piva i života, kde je všechno propojeno.Nenechte si ujít rozhovor plný humoru, hlubokých myšlenek a jedinečných zážitků!Poslechněte si celý rozhovor a ponořte se do světa piva, včel a netradičních relaxačních technik!#Podcast #Rozhovor #Pivo #Sládek #Pivovarnictví #Řemeslo #Kvalita #Příběh #Inspirace #Včelařství #Metal #Relax #ČeskéPivo #hovory_u_grega