
Čokoláda nemá jen jednu chuť. Může připomínat ovoce i uzené maso, říkají majitelé čokoládovny Lidka

Manželé Lada a Pavel Bartošovi v roce 2016 založili v Kutné Hoře muzeum čokolády. Po dvou letech v něm začali čokoládu sami vyrábět. „Necháváme si posílat vzorky kakaových bobů z celého světa a potom s nimi experimentujeme. Například do mléčné čokolády jsou nejlepší ty z Belize,“ tvrdí. „Kakaové boby jsou jako víno nebo káva. Jakmile rostou v jiné půdě a okolním klimatu, má to výrazný vliv na jejich chuť. Výroba čokolády je opravdu alchymie,“ říká Pavel Bartoš.
Popis podcastu
Rozhovory Lucie Výborné. Zajímavé osobnosti mluví o věcech, jimž rozumějí. Své dotazy pokládejte přes formulář na webu.
Všechny díly podcastu Host Lucie Výborné můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Host Lucie Výborné můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .