
Jedlíci na cestách: Slovensko

Poslechněte si podcast
23. 12. 2024
16 min
O epizodě podcastu
Tentokrát jsme společně s nimi křižovali slovenskou kuchyní, probrali jsme halušky jako erbovní jídlo a taky to, proč někdy brynza nechutná jako brynza. Dozvíte se víc o tradici husích pečínek ve Slovenském Grobu, o bratislavských rožkách a taky o Tatranském čaji - pozor na něj - může mít až 72 procent alkoholu. Tradičně se Evropa dělí na sever, kde se pije pivo a mastí se sádlem a na jih, kde se pije víno a mastí se olejem. Sami Slováci říkají, že oni jsou tak uprostřed a tak pijí všechno. Moderuje Slávka Brádlová.Všechny díly podcastu Host Dopoledního expresu můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Pod titulkem Jedlíci na cestách se skrývají Tomáš Šapovalov a Jaroslav Bouzek, autoři cestopisných gastronomických videí a knížek.Všechny díly podcastu Host Dopoledního expresu můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Popis podcastu
Každý všední den jsou u nás ve studiu zajímaví hosté na aktuální téma. Přinášíme finanční, energetické, zdravotní či sociální poradenství, ale také setkání s populárními severočeskými osobnostmi a odborníky z nejrůznějších oborů. Stačí si vybrat téma, které vás zajímá.