
Adam Dostál (CEO, Grig / Snakk / Larvaloop) - Češi patří mezi největší pojídače hmyzu v Evropě

O epizodě podcastu
Hmyzí pochutiny jako součást běžného jídelníčku - pro někoho šílená představa, pro Adama Dostála jedna z cest k udržitelnosti. Se svým největším českým startupem učí Evropany jíst hmyz a jako jeden z prvních uvedl na trh hmyzí burger. Adamovým cílem je udělat z jedlého hmyzu nejdostupnější zdroj živočišných proteinů. V novém díle Heureka podcastu se dozvíte zajímavosti o výrobě a konzumaci nejrůznějších dobrot z moučných červů, kobylek a cvrčků. Třiadvacetiletý mladík prozradí, proč se před dvěma lety rozhodl podnikat právě v tomto kontroverzním odvětví gastronomie a jak se firmě loni podařilo enormně znásobit svůj obrat a dostat se mezi evropskou špičku.
Popis podcastu
Hvězdní hosté, jedinečné know-how a unikátní neformální rozhovory s velkým přesahem za hranice e-commerce světa u Tomáše Bravermana. Přinášíme podcast, který je plný inspirace nejen ze světa byznysu, e-commerce a online marketingu. Poslechněte si názory, vize a zkušenosti mnoha zajímavých hostů jak z Čech, tak ze zahraničí.