
Vyrábí potraviny ze sóji a bojuje s úředníky. Inspekci se nelíbí Ml*ko ani Sm*tana, říká Michal Jeřábek

Vypěstovat plodinu a přímo ji zpracovat bude vždy efektivnější než s ní nakrmit zvíře, to zabít, rozbourat, zabalit do úhledných balíčků a rozvést po supermarketech, tvrdí Michal Jeřábek, majitel a zakladatel rodinné firmy Soyka. Do byznysu se sójovými výrobky se vrhnul na popud přátel, původně si chtěl jen sám vyrobit čerstvé rostlinné mléko. Teď s rodinou objíždí farmářské trhy napříč republikou. Jeho byznysu se daří i navzdory inflaci a složitější ekonomické situaci. Na vše okolo rostlinného jídla i podnikání se v tomto dílu podcastu Green Deal HN ptali Martin Ehl a Tereza Beránková.
Popis podcastu
Jak se Česku daří přecházet na zelenou? Investice, nové technologie, ale taky nové regulace – Grean Deal nemine ani tuzemský svět byznysu. Martin Ehl a Tereza Beránková vás provedou nejen nutnými změnami a povinnostmi, ale ukáží taky příklady firem, které šly zelené ekonomice samy vstříc a už teď si na trhu zajistily značnou výhodu.