Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Forbes Byznys #332 - Je to pro mě bolestivé téma, říká šéf Madety Milan Teplý o rozchodu se synem

Forbes Byznys #332 - Je to pro mě bolestivé téma, říká šéf Madety Milan Teplý o rozchodu se synem

Obrázek epizody Forbes Byznys #332 - Je to pro mě bolestivé téma, říká šéf Madety Milan Teplý o rozchodu se synem

Poslechněte si podcast

Dnes

44 min

Odchod syna z firmy, těžká nemoc, ale také rekordní tržby. Největší česká mlékárna Madeta a její šéf a majitel Milan Teplý mají za sebou turbulentní rok. Jenže – ač podle předběžných odhadů utržila v loňském roce 8,4 miliardy korun, na ziskovosti se to prý neprojevilo. Ta meziročně poklesla a hospodářský výsledek po zdanění očekává společnost pod sto milionů korun. Důvodem byly jak vyšší investice do rozvoje a technologií firmy, tak nadbytek mléka. „V Evropě je mléka moc. My ho zpracujeme půl miliardy litrů ročně a máme kvalitu alpského mléka. Ale je to také tím, že máme prověřené dodavatele, kteří udělali za ta léta obrovský pokrok. Jenže cena za něj letí dolů,“ podotýká Milan Teplý, jenž patří mezi sto nejbohatších Čechů. Bude někdy Madeta na prodej? Do jakých technologií v posledních letech společnost investovala? Proč nepůjde nikdy cestou výroby alternativního mléka a které výrobky momentálně trendují? Poslechněte si další díl Byznys podcastu.

Popis podcastu

Hledáte Funny Money, Život je bohatý, Life nebo Jak být lepší? Nově jsou samostatnými pořady. Jednoduše je vyhledejte ve své oblíbené podcastové aplikaci!