Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Forbes Byznys #310 - Windfall tax se extrémně nepovedla, tak vysokou jsem jinde neviděl, říká Semotan

Forbes Byznys

Forbes Česko

Byznys

,

Byznys zprávy

Forbes Byznys #310 - Windfall tax se extrémně nepovedla, tak vysokou jsem jinde neviděl, říká Semotan

Obrázek epizody Forbes Byznys #310 - Windfall tax se extrémně nepovedla, tak vysokou jsem jinde neviděl, říká Semotan

Forbes Byznys

Poslechněte si podcast

Dnes

31 min

Investoři na světových akciových trzích zažívají už třetím rokem žně. Nejen hlavní americké indexy jsou na svých maximech a korekce i k samotnému překvapení portfolio manažera J&T Investiční společnosti Michala Semotana nepřichází. „Když jsem se v posledních dvou letech koukal na vývoj indexu S&P, který překonal dvakrát dvacet procent, tak jsem si říkal, že není možné, aby to takhle probíhalo i třetím rokem a že nějaká korekce by přijít mohla,“ říká v novém vydání Forbes Byznys podcastu Semotan. „Nicméně odhady na růst ziskovosti nejenom právě u akcí S&P jsou díky snížení sazeb relativně optimistické. Je to i díky nárůstu byznysu okolo AI. Takže můžeme spekulovat, že valuace jsou dnes hraniční, ale to neznamená, že by nemohly jít dál nahoru,“ ihned nato dodává. V čem Michal Semotan prodělal peníze a poučil se z toho? Jak vybírá tituly do portfolia fondů, které má na starost? U kterého známého titulu nechápe jeho současné valuace a proč? To vše si poslechněte v novém Forbes Byznys podcastu.

Popis podcastu

Hledáte Funny Money, Život je bohatý, Life nebo Jak být lepší? Nově jsou samostatnými pořady. Jednoduše je vyhledejte ve své oblíbené podcastové aplikaci!