Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Forbes BrandVoice #165 - Káva z Doku a destiláty z hor. Jak funguje liberecký recept na udržitelný byznys

Forbes BrandVoice #165 - Káva z Doku a destiláty z hor. Jak funguje liberecký recept na udržitelný byznys

Obrázek epizody Forbes BrandVoice #165 - Káva z Doku a destiláty z hor. Jak funguje liberecký recept na udržitelný byznys

Poslechněte si podcast

18. 2. 2026

42 min

Zchátralé nádražní budovy v Liberci a Raspenavě se proměnily v prosperující podniky DOK Nordbeans a Raspenava Distillery, které staví nejen na silném vztahu k místu. Produkty obou značek navíc získaly ocenění Regionální potravina, značku udělovanou nejkvalitnějším lokálním výrobkům, která potvrzuje jejich čerstvost, kvalitu a regionální význam. Tyto příběhy ukazují, že i na okraji města lze budovat udržitelný a autentický byznys, který obstojí v konkurenci i mimo centra dění. Právě na těchto principech stojí také příběhy podnikatelů z Libereckého kraje, kteří se rozhodli budovat značky tam, kde většina vidí periferii. „Jsem rád, že můžu žít tam, kde chci, a díky podnikání přispívat k lepšímu životu ostatních lidí v Liberci,“ říká Martin Kozel z pražírny Nordbeans. Podobně mluví i Miroslav Rýdzi z palírny Raspenava Distillery, který své podnikání pevně spojil s rodným městem Raspenava. „Říkali mi, že je název Raspenava Distillery dlouhý, ale narodil jsem se tam a chci se k tomu hlásit,“ vysvětluje. Jak udržet podnikání lokální, aniž by ztratilo ambici růst, a kam až se mohou značky z Libereckého kraje dostat, rozebírá celý rozhovor v podcastu Forbes BrandVoice.

Popis podcastu

Hledáte Funny Money, Život je bohatý, Life nebo Jak být lepší? Nově jsou samostatnými pořady. Jednoduše je vyhledejte ve své oblíbené podcastové aplikaci!