Football Club #127 Gól patičkou na Spartě a pak rychlý konec. Teď se exligista Šlapák věnuje udržitelnosti

V dresu Příbrami nastřílel Martin Šlapák 9 prvoligových gólů. Kariéru profesionálního fotbalisty ale utnul předčasně. Dnes působí jako ESG manažer Nadace Tipsport a ukazuje českým klubům, proč je udržitelnost ve fotbale důležité téma. Na jaké momenty ze hřiště vzpomíná nejradši? Jak se hrálo v týmu kontroverzního majitele Jaroslava Starky? A kde v zahraničí hledat vzory?
„Zhruba v pětadvaceti jsem si uvědomil, že žiju v bublině. Zatímco ostatní se vzdělávali, pracovali, já měl jen fotbal a cítil jsem, že už to není ono. Přešel jsem do třetí ligy, začal studovat a pracovat,“ tak minulý rok v létě popisoval Martin Šlapák začátek konce své profesionální fotbalové kariéry v rozhovoru pro online magazín Football Club .
Z pohledu ligového fotbalisty jde o hodně neobvyklý přístup. Proč si dnes osmatřicetiletý ESG manažer Nadace Tipsport tuhle cestu zvolil? A nelituje někdy, že se profifotbalu nevěnoval déle?
V aktuálním podcastu si můžete poslechnout příběh neobvyklé kariéry, která vedla z fotbalového hřiště do průmyslového prostředí, aby později uzavřela kruh a začala opět pomáhat ve sportu, a hlavně tom nejpopulárnějším. Přejeme vám příjemný poslech!