
„Začátky v kuchyni byly DŽIHÁD. Beze spánku a slitování.“ Lukáš Hlaváček, Terasa U Zlaté studně

Fidel Gastro
Poslechněte si podcast
Dnes
1 hod 19 min
Dneska pro vás mám absolutní gastro nářez s Lukášem Hlaváčkem ze Zlatý studny.
Lukáš si u Romana Pauluse v Alcronu dřel rok zadarmo, protože prostě věděl, že to je lepší než škola.
Pak ho Paulus poslal "do světa".
V Londýně si Lukáš zažil drsnej reality check. Do michelinské restaurace přišel, neuměl anglicky, ztratil sebevědomí, ale s pokorou se začal učit a Head Chef ho učil anglicky přímo u plotny.
V Ledbury, kde se pracovalo 18-20 hodin denně a lidi omdlívali, si spálil celou ruku a od šéfa dostal, že "potápí tým". Lukáš vám ukáže, jak se z toho dna odrazit, dotáhnout to na Sous-šéfa se všemi sekcemi a pochopit, jak udělat skvělý jídlo z laciných lokálních surovin, aniž bys musel honit lanýže.
Dneska už je Lukáš dvojnásobný pyšný otec a říká, že rodina je víc než hvězda, a proto se zaměřuje na leadership a kvalitní tým, aby mohl fungovat i jako táta.
Je to díl plný upřímnosti o tom, co obnáší špičková gastronomie, proč je potřeba jezdit do zahraničí a hlavně, jaký vlastnosti tě posunou na vrchol a jak z tebe Paulus, Keller nebo Graham udělají lepšího člověka i kuchaře. Pusťte si to!
Kapitoly
0:00 Úvod: Lukáš Hlaváček a Fidel Gastro
2:40 Roman Paulus: Mentor a cesta do Alcronu
6:15 Hlavní lekce od Pauluse
9:26 Reality check v Londýně
15:45 Proč jet do zahraničí?
21:17 Ledbury: Extrémní dřina
33:07 "Potápíš tým" a opuštění Ledbury
34:12 Klíč k přežití v michelinské kuchyni
47:22 Ledbury
50:04 Zklamání z Ameriky
56:36 Otec vs. Šéfkuchař
59:11 Recept na skvělý tým
1:04:05 Co chybí české scéně?
1:11:00 Mount Rushmore Kuchařů
1:16:19 Aktuální menu Zlaté studně
BONUSOVÁ ČÁST, recepty a BTS na PATREONU: 🌟 https://www.patreon.com/FidelGastro
Přidej se k naší komunitě na Instagramu:https://www.instagram.com/fidel_gastro_project
Přijď na kuchařský kurz 🧑🍳:https://www.molinaondrej.com/
Díky Fresh Eyes za spolupráci na produkci podcastu 👀:https://fresheyes.cz/