Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody „Začátky v kuchyni byly DŽIHÁD. Beze spánku a slitování.“ Lukáš Hlaváček, Terasa U Zlaté studně

Fidel Gastro

Ondřej Molina

Gastro

,

Umění

„Začátky v kuchyni byly DŽIHÁD. Beze spánku a slitování.“ Lukáš Hlaváček, Terasa U Zlaté studně

Obrázek epizody „Začátky v kuchyni byly DŽIHÁD. Beze spánku a slitování.“ Lukáš Hlaváček, Terasa U Zlaté studně

Fidel Gastro

Poslechněte si podcast

Dnes

1 hod 19 min

Dneska pro vás mám absolutní gastro nářez s Lukášem Hlaváčkem ze Zlatý studny.

Lukáš si u Romana Pauluse v Alcronu dřel rok zadarmo, protože prostě věděl, že to je lepší než škola.

Pak ho Paulus poslal "do světa".

V Londýně si Lukáš zažil drsnej reality check. Do michelinské restaurace přišel, neuměl anglicky, ztratil sebevědomí, ale s pokorou se začal učit a Head Chef ho učil anglicky přímo u plotny.

V Ledbury, kde se pracovalo 18-20 hodin denně a lidi omdlívali, si spálil celou ruku a od šéfa dostal, že "potápí tým". Lukáš vám ukáže, jak se z toho dna odrazit, dotáhnout to na Sous-šéfa se všemi sekcemi a pochopit, jak udělat skvělý jídlo z laciných lokálních surovin, aniž bys musel honit lanýže.

Dneska už je Lukáš dvojnásobný pyšný otec a říká, že rodina je víc než hvězda, a proto se zaměřuje na leadership a kvalitní tým, aby mohl fungovat i jako táta.

Je to díl plný upřímnosti o tom, co obnáší špičková gastronomie, proč je potřeba jezdit do zahraničí a hlavně, jaký vlastnosti tě posunou na vrchol a jak z tebe Paulus, Keller nebo Graham udělají lepšího člověka i kuchaře. Pusťte si to!

Kapitoly

0:00 Úvod: Lukáš Hlaváček a Fidel Gastro

2:40 Roman Paulus: Mentor a cesta do Alcronu

6:15 Hlavní lekce od Pauluse

9:26 Reality check v Londýně

15:45 Proč jet do zahraničí?

21:17 Ledbury: Extrémní dřina

33:07 "Potápíš tým" a opuštění Ledbury

34:12 Klíč k přežití v michelinské kuchyni

47:22 Ledbury

50:04 Zklamání z Ameriky

56:36 Otec vs. Šéfkuchař

59:11 Recept na skvělý tým

1:04:05 Co chybí české scéně?

1:11:00 Mount Rushmore Kuchařů

1:16:19 Aktuální menu Zlaté studně

BONUSOVÁ ČÁST, recepty a BTS na PATREONU: 🌟 https://www.patreon.com/FidelGastro

Přidej se k naší komunitě na Instagramu:https://www.instagram.com/fidel_gastro_project

Přijď na kuchařský kurz 🧑‍🍳:https://www.molinaondrej.com/

Díky Fresh Eyes za spolupráci na produkci podcastu 👀:https://fresheyes.cz/

Popis podcastu

Zásadní český podcast o gastronomii. 🔪 Drby z kuchyně, historky z placu, gastro světový i český. Totálně provaření i (zatím) naprosto nedocenění hosté. Žranice pro vaše uši 👂. A bonusový nášup na Patreonu: patreon.com/FidelGastro