Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody 50. Pražská čokoláda: Během prvních měsíců covidu jsme spadli na tři procenta obratu

50. Pražská čokoláda: Během prvních měsíců covidu jsme spadli na tři procenta obratu

Obrázek epizody 50. Pražská čokoláda: Během prvních měsíců covidu jsme spadli na tři procenta obratu

Poslechněte si podcast

30. 11. 2021

21 min

O epizodě podcastu

Jak to vypadá, když se v České republice rozhodnete vyrábět skutečně poctivou čokoládu? Domluvíte se s pěstitelem kakaových bobů v Kolumbii, platíte mu tzv. férovou cenu a čokoládu si pak sami kompletně připravujete. A to způsobem, který se nazývá bean to bar, tedy od bobů až po hotovou tabulku, a snažíte se při tom používat ty nejkvalitnější ingredience. Víc se dozvíte z rozhovoru se spolumajiteli společnosti Pražská čokoláda, Silvií Steinerovou a Petrem Kovaříkem, kteří po vypuknutí pandemie museli čelit prudkému propadu obratu firmy, protože se do té doby zaměřovali především na turisty. Zároveň se mohou pochlubit několika mezinárodně prestižními cenami za své produkty, mají na kontě např. anglické kulinářské ocenění Great Taste, a svou čokoládu dodávají třeba do Japonska nebo dokonce na dvůr ománského sultána. Pokračování rozhovoru naleznete ve 53. epizodě podcastu.


» Rádi Vás přivítáme na našem webu www.businessinfo.cz a sledovat nás můžete také na našich sociálních sítích:


Jak to vypadá, když se v České republice rozhodnete vyrábět skutečně poctivou čokoládu? Domluvíte se s pěstitelem kakaových bobů v Kolumbii, platíte mu tzv. férovou cenu a čokoládu si pak sami kompletně připravujete. A to způsobem, který se nazývá bean to bar, tedy od bobů až po hotovou tabulku, a snažíte se při tom používat ty nejkvalitnější ingredience. Víc se dozvíte z rozhovoru se spolumajiteli společnosti Pražská čokoláda, Silvií Steinerovou a Petrem Kovaříkem, kteří po vypuknutí pandemie museli čelit prudkému propadu obratu firmy, protože se do té doby zaměřovali především na turisty. Zároveň se mohou pochlubit několika mezinárodně prestižními cenami za své produkty, mají na kontě např. anglické kulinářské ocenění Great Taste, a svou čokoládu dodávají třeba do Japonska nebo dokonce na dvůr ománského sultána. Pokračování rozhovoru naleznete ve 53. epizodě podcastu .

Obsah epizody:

  • 00:00 Vítejte u rozhovoru se Silvií Steinerovou a Petrem Kovaříkem
  • 00:49 Identifikace tržní příležitosti a start čokoládového podnikání
  • 04:13 Firma rychle roste, ovšem po vypuknutí covidu přichází prudký pád
  • 08:03 Jak se Pražská čokoláda s důsledky pandemie vyrovnávala
  • 11:10 Jak a proč dnes firma vyrábí čokoládu kompletně, tzv. od bobu po tabulku
  • 16:29 Jak chutná energie vložená do práce a snaha o podporu udržitelnosti
  • 17:58 Trh s čokoládou válcují globální hráči

Videozáznam podcastu

Textový přepis rozhovoru

WEB Pražské čokolády


Popis podcastu

Podcast portálu BusinessInfo.cz vede rozhovory s představiteli zajímavých, inovativních a úspěšných českých firem, především ze segmentu malých a středních. Firmám se nezřídka daří i v zahraničí, popřípadě mají exportní potenciál. Představujeme příběh společností, co stojí za jejich úspěchem, jak vypadá situace na trzích, s čím se firmy nejvíce potýkají a jaké mají plány do budoucna. Dále informujeme české vývozce o konkrétním obchodním potenciálu a příležitostech zemí světa. Všechny rozhovory najdete i jako video na YouTube kanále portálu www.BusinessInfo.cz. Epizody podcastu před zářím 2021 najdete na adrese https://soundcloud.com/user-333246350.