
174. Prosadit cvrččí protein je stále výzva, říká spoluzakladatel firmy Sens Foods

Nedávno uplynul rok od doby, kdy Česko obletěla vlna dezinformací o tom, jak bude Brusel nutit celou Evropu jíst brouky. Velkým spouštěčem celé téhle aféry se stalo zařazení cvrčka na unijní seznam povolených potravin. Právě cvrččí protein by přitom mohl být jednou z možných cest, jak snížit ekologickou náročnost a uhlíkovou stopu lidských jídelníčků. Jaký je cvrččí protein ve srovnání s tím kuřecím? A jak jsou jezení cvrčků otevření konkrétně Češi? Ptali jsme se spoluzakladatele firmy Sens Foods Radka Huška.
🔎 Všechny podcasty najdete také na euractiv.cz/tag/evropa-zblizka.
💬 Vaše poznámky, pochvaly či kritiku k podcastu nám můžete zasílat na zichova@euractiv.cz. Děkujeme, že nás posloucháte. 💛
Popis podcastu
Podcast zpravodajského webu EURACTIV.cz. Píšeme a diskutujeme o EU takové, jaká je.