Ešus 9/12/2024: Tomáš a Indonésie - Papua

dnešní povídání bude mít lehce vědecký podt=on, hostem mi bude po delší odmlce biolog/entomolog Tomáš Lackner a povídat si budeme o jeho poslední expedici, ke ktré mi napsal:"Vzáří a říjnu 2023 jsem byl součástí expedice na Novou Guineu. Indonéská část se nazývá provincie Papua - a tam jsme byli my. Do vnitrozemí jsme se kvůli bezpečnostním rizikům nedostali, a tak jsme byli většinu času na ostrově Japen. Ostrov Japen je z 80 procent přírodní rezervace - nahoře nad vesnicemi je všude primární prales. Hodně tam prší a stromy jsou tam porostlé mechy a lišejníky a popínavými rostlinami. Je tam velmi vlhko, je to téměř neprůchozí. Jinak má ostrov příjemné lidi i krásné pláže. Silnice jsou tam špatné až velmi špatné, je tam levně a dají se tam jíst skvělé grilované ryby. Menší část expedice jsme byli také v soukromé rezervaci Nimbokrang, kde jsou rajky. Rajky se nejlépe pozorují brzy zrána, nebo člověk musí zůstat na jednom místě (kam ony zvyknou chodit) i hodinu sám a docela potichu. Rajky pozorovat byl ten největší zážitek."
Popis podcastu
Ešus je pořad Radia 1 o cestování a jídle, nebo snad o jídle a cestování.