
Vyvíjí kultivované maso: Steak zatím neumíme, párky ano. Velkochovy jsou neudržitelné, říká Lauš

Poslechněte si podcast
2. 9. 2024
21 min
„Je mnohem snazší udělat mleté maso, burgery nebo párky. Naše kultivované maso vydrží v reálu mnohem déle než to klasické, které je plné patogenů a problémových látek,” říká Roman Lauš ze společnosti Mewery, která vyvíjí kultivované maso. Rozhovor vzniknul v rámci E.ON. Ekofestival 2024 v Brně. „Netvrdím, že naše technologie spasí svět, ani to není jediná odpověď na problém s klimatem. Chceme nabídnout alternativu, která tolik nezatěžuje planetu,” dodává.
Popis podcastu
Staň se placeným odběratelem: https://podcasters.spotify.com/pod/show/dvtv/subscribe
▶ Spotify podcasty NEJSOU součástí členství DVTV ★ VŠECHNY NAŠE PODCASTY NAJDETE NEJEN NA SPOTIFY, ALE TAKÉ NA DVTV.CZ ★ Podpořte DVTV a předplaťte si podcasty na webu dvtv.cz - získáte přístup nejen k podcastům, ale také k rozhovorům, e-časopisu a dalším novinkám z DVTV★ Jsme první nezávislá internetová televize. Rozhovory, analýzy, komentáře, reportáže.