
Pochoutkový rok: Abertamský sýr se dostal z horských chalup až na slavnostní panské tabule

Dvojka
Poslechněte si podcast
Dnes
3 min
O epizodě podcastu
Krušné hory, jak už jejich název napovídá, nebyly v minulosti místem, kde by létali pečení holubi do huby, jak se říká.
Krušné hory, jak už jejich název napovídá, nebyly v minulosti místem, kde by létali pečení holubi do huby, jak se říká.
Obsah epizody:
00:00 - První zmínky o sýru00:11 - Velikost a tvar
00:26 - Horníci a kozí mléko
00:44 - Chuť a barva
01:05 - Na šlechtických stolech
01:17 - Napodobeniny neuspěly
01:24 - Pomluvy: Leichenwasser
01:40 - Pokles a vyvrácení
01:55 - Úpadek významu
02:09 - Obnova a Horský statek
02:21 - Nabídka sýrů
02:47 - Tradiční výroba a ocenění
Popis podcastu
Vysílání pro celou rodinu.