Rybářský instruktor Filip Dušák: Naučit se chytat ryby zabere lidem zhruba 500 hodin, tento čas jim ušetřím během jediné lekce

O epizodě podcastu
Filip Dušák popsal, co vlastně obnáší profese rybářského instruktora. „Není to průvodce, který vás vezme na ryby. Rybářský instruktor je o tom, že vás naučí, jak na to. Je to vlastně učitel. Nedovede vás na místo a neřekne ‚tak tady si tu rybu chytíš‘. Já naopak vyprávím, co je na to chytání ryb vše potřeba. Jaké pruty, jaké navijáky. Všechny vezmu na loď a ukážu nejnovější vybavení,“ popisuje svoji profesi instruktor Filip Dušák, který byl dopoledním hostem Rádia ZET.
„Když jsem se to učil sám, tak to trvalo třeba 3 roky. Jeli jsme na zhruba 20 výprav po 5 hodinách, to máte 100 hodin ročně. Plus k tomu máte různá videa, něco si i musíte přečíst a než se dostaví nějaké úspěchy, tak to dává dohromady zhruba 500 hodin. A na svých kurzech se lidem tenhle čas snažím právě ušetřit,“ dodává Dušák.
Podle něj se dá vše naučit za jeden den. „Metody jsou ale různé, například sumcařina, kaprařina.“ Práce je pro Dušáka zároveň koníčkem. „Nikdy se mi nestalo, že bych si s tím člověkem nesedl. Lidi jsou rozumní, vědí, že jim to ušetří čas, chtějí se sami zdokonalit,“ zakončuje rybářský instruktor.
Celý rozhovor si poslechněte zde:
Popis podcastu
Všechny díly podcastu Dopolední host můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .