Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Kynuté koláče předčily všechny aktuální trendy v pečení. Je za tím také nostalgie, vysvětluje cukrářka Veronika Vávrová

Kynuté koláče předčily všechny aktuální trendy v pečení. Je za tím také nostalgie, vysvětluje cukrářka Veronika Vávrová

Obrázek epizody Kynuté koláče předčily všechny aktuální trendy v pečení. Je za tím také nostalgie, vysvětluje cukrářka Veronika Vávrová

Poslechněte si podcast

1. 12. 2021

16 min

O epizodě podcastu

„Naši zákazníci naštěstí nejsou dietáři,“ říká spolumajitelka úspěšného pražského podniku Kus Koláče Veronika Vávrová „Málokdy se stane, že přijde někdo, kdo požaduje něco bezlepkového nebo veganského. Všichni vědí, že u nás se peče poctivě,“ vysvětluje.
Bestsellerem pekárny Kus koláče je kynutý borůvkový koláč. Do studia, kde byla hostem moderátora Nikoly Bojčeva, přinesla Vávrová ukázku své tvorby. Borůvky jsou podle ní nejoblíbenějším ovocem Čechů i Slováků. Druhým důvodem, proč je tento dezert mezi zákazníky nejoblíbenější, je tradice. „Kynuté koláče jsou součástí naší kultury. Každý je zná od svého útlého dětství od svých babiček i maminek. Lidé si k nim znovu nachází cestu, předčily všechny aktuální trendy v pečení,“ vysvětluje Vávrová v dopoledním vysílání Rádia Z.

Před otevřením pekárny Kus koláče dodávala Vávrová své koláče a další dezerty do některých pražských kaváren. „Na základě poptávky od našich partnerských firem jsme zjistili, že to pravděpodobně bude mít úspěch,“ říká cukrářka. Při pečení svých koláčů se Vávrová inspiruje také recepty své babičky. „My jsme se s kolegou rozhodli všechny ingredience navýšit, aby to bylo bohatší, sytější a sladší,“ popisuje. Co ji přimělo k tomu, aby si založila vlastní podnik? Už od dětství Vávrová věděla, že chce jednou pracovat v gastronomii. „Začínala jsem na brigádách, kde jsem umývala nádobí, pak jsem byla servírka nebo hosteska. V hloubi duše jsem ale stále měla pocit, že bych jednoho dne chtěla mát vlastní podnik,“ dodává Vávrová.

Dopoledním hostem moderátora Nikoly Bojčeva byla cukrářka Veronika Vávrová. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Popis podcastu

Zajímavá témata z různých oborů, moderátor a hosté, kteří musí dát odpověď.

Všechny díly podcastu Dopolední host můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .