Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Británie je lídrem v gastronomii, myslí si foodblogerka Dagmar Heřtová

Dopolední host

Rádio Zet

Zpravodajství

Británie je lídrem v gastronomii, myslí si foodblogerka Dagmar Heřtová

Obrázek epizody Británie je lídrem v gastronomii, myslí si foodblogerka Dagmar Heřtová

Poslechněte si podcast

6. 5. 2022

16 min

O epizodě podcastu

„Miluji britskou kuchyni se vším všudy. Myslím si, že jsem jediná taková propagátorka, která tvrdí, že je skvělá. Souvisí to s tím, jak se Britové dívají na celý svět, dívají se globálně. Britská kuchyně není jen fish and chips. Dnes tvrdím, že je Británie lídrem v gastronomii. Když se podíváte na Londýn, tak všichni kuchaři, co chtějí něco znamenat, jsou nakonec v Londýně,“ říká foodblogerka Dagmar Heřtová, která byla dopoledním hostem Rádia Z.
Podle ní je velká zodpovědnost psát blogy o jídle. „Paradoxně se mi v noblesní pražské restauraci stalo, že jsem dostala rybu, která byla mražená, takže jsem ji nemohla ani ukrojit. Byl to samozřejmě problém, ale manažerka začala okamžitě běhat, tak jsem si říkala, že to se stane, alespoň se chovají slušně. V mnoha restauracích se tohle ale neděje. Jedna návštěva vám nic neřekne, chodím do restaurací několikrát a až teprve potom o tom něco napíšu,“ dodává Heřtová.

„Vždy si dělám významnou rešerši o daném podniku. Hodně vám pomůžou nějaké stránky nebo doporučení. Například v Belgii je spousta restaurací, které mají michelinskou hvězdu. Proto nechcete zapadnout do toho turistického rámce na náměstí. Vždy jdu raději do nějaké uličky o kousek dál,“ zakončuje Dagmar Heřtová.

Celý rozhovor moderátora Ondřeje Kopy s foodblogerkou Dagmar Heřtovou si poslechněte zde: